Napi inspiráció – levendula

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én imádom a levendulát – a színét, az illatát, egyszerűen nem tudok betelni vele! Számomra ezért is különleges időszak a nyár első két hónapja, amikor ez a gyönyörű növény virágzik. A végtelen levendula mezőn sétálni, megcsodálni a hatalmas lila virágszőnyeget és beszívni ezt a nyugtató, mesés illatot – felejthetetlen élmény!

DSC00889

Ha Ti is szeretnétek átélni, feltétlenül látogassatok el a Balaton partjára, a Tihany mellett elterülő levendula mezőre, és töltsetek el néhány órát ezen a varázslatos helyen. Távol a város zajától, fantasztikus és pihentető érzés lefeküdni a fűbe és mélyen magatokba szívni a mennyei levendulaillatot.

Készíthettek szuper fotókat, de ha van kedvetek, akár szedhettek is magatoknak levendulát. A frissen beszerzett virágokat pedig felhasználhatjátok limonádéhoz, isteni vegán sütemények vagy házi fagyi készítéséhez. Lehet belőle dekoráció is, ehhez egyszerűen kössétek át a levendulacsokrot egy szép szalaggal, és tegyétek egy formás üvegbe vagy vázába. Akár illatosítót is készíthettek belőle, ami nemcsak mennyei levendulaillatot áraszt majd a ruhásszekrényetekben, de a molyokat is távol tartja. Ha pedig még tovább szeretnétek élvezni a levendulát, használhatjátok arc- vagy testpermetként is, vagy illóolaj formájában, amit akár kedvenc arckrémetekhez vagy testápolótokhoz is hozzákeverhettek.

Csodás “levendulás” pillanatokat kívánok Nektek!

montage_levander

Képek: limonádé, torta, illatosító, dekoráció

 

Lájkolj és kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg ismerőseiddel is! :)